Partea a III-a – Ce ai de făcut?

M-a înșelat soțul! Această afirmație e despre alții, niciodată despre mine, gândeai cândva. Și dacă s-ar întâmpla???
Dacă… Ei bine nu l-aș ierta vreodată! Ar fi sfârșitul căsniciei noastre.
Și totuși, după 3, 7, 10 sau mai mulți ani de căsnicie, ai ajuns în această situație, dar ai o cu totul altă abordare.
Da, trădarea doare cumplit. Pierzi încrederea și sentimentul de siguranță pe care-l aveai alături de partenerul de viață. Emoțiile pe care le trăiești la aflarea acestei vești sunt atât de intense, încât adesea, ajungi la depresie. Din fericire, rana sufletească începe să doară mai puțin, iar tu iei o decizie.
În primul video ți-am explicat care sunt etapele prin care trece o persoană înșelată și principalele cauze ale infidelității. În cel de-al doilea, te-am învățat cum să iei decizia cea mai potrivită pentru tine. Dacă te afli printre cele care au decis să-și salveze familia, în acest material video te voi învăța cum anume să faci acest lucru.
Iată pașii pe care-i ai de făcut, când pornești la acest drum salvator.
1. În primul rând, eliberează-te de mânie și de durere, vorbind despre ceea ce simți cu cineva apropiat care știe să te asculte, fără să dea și sfaturi. Tu știi ce decizie este bună pentru tine
2. Consideră infidelitatea momentul zero al relației și începe să construiești o relație nouă, căci v-ați schimbat, sunteți acum, alți oameni.
3. Stabilește limite clare și noi reguli de cuplu, negociați-le, ca într-o afacere și găsiți o cale de mijloc
4. Evită reproșul și critica, nu-i aminti, în fiecare zi, partenerului, cât de ,,nenorocit” este că te-a înșelat. Nimănui nu-i place critica, îl vei împinge singură, în brațele celeilalte.
5. Comunicați mult, cu blândețe și calm, încercând să înțelegeți ce s-a întâmplat, cum v-ați îndepărtat. Asumați-vă, fiecare, partea lui de vină.
6. Amintiți-vă ce calități admirați la partenerul de cuplu și centrați-vă pe acestea nu pe defecte.
7. Cucerește-ți partenerul în fiecare zi, nu-ți aparține, să fiți unul lângă altul e o alegere liberă.
8. Creați intimitate autentică, dincolo de măști, deschideți-vă inimile pentru a vă susține, cu adevărat.
Nu uita! Sunteți o echipă, iar efortul pentru o relație intimă și solidă, vă aparține în mod egal. Chiar dacă tu ai strategia, partenerul tău trebuie să fie implicat, astfel încât să creați o relație fericită.
Pentru a veni în sprijinul tău, voi lansa cursul psihoterapeutic Cum să-ți refaci relația după infidelitate. Am pregătit, pentru tine, 15 lecții video cu metode și tehnici concrete pe care să le aplici pentru a-ți salva căsnicia.

Curs psihoterapeutic – Cum să îți refaci relația după o infidelitate